Makkelijke huisplanten

Heb je geen groene vingers maar wil je je huis toch opleuken met planten? Dan staan hier een aantal planten opgesomd die makkelijk te onderhouden zijn. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor kunstplanten, maar deze zijn lang zo mooi niet als het echte werk. Dit is daarom een mooi artikel voor mensen die niet goed om kunnen gaan met planten, maar het wel erg mooi vinden.

De Philodendron

Dit is een redelijk grote plant. Hou daar rekening mee. Het is wel een hele mooie plant. Zoals beloofd, niet moeilijk te onderhouden. Het enige wat de plant nodig heeft is licht en water. Daarom is het belangrijk dat de plant bij een raam in de buurt staat. Als de aarde droog aanvoelt, geef je wat water. Als de blaadjes niet meer mooi groen zijn, kun je er wat water op spuiten.

De Lepelplant

Dit is niet alleen een mooie plant, maar ook rustgevend. Deze plant zou perfect staan in je slaapkamer. In tegenstelling tot de vorige, heeft deze niet veel licht nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat de aarde nooit droog aanvoelt. Ook moet de plant niet te veel water krijgen, dan verdrinkt de plant.

 

Tillandsia

Tillandsia

De Crassula Ovata

Deze plant ziet er niet alleen leuk uit, hij geeft ook precies aan wanneer je water moet geven! Het water wordt opgeslagen in de blaadjes. Wanneer deze een beetje verschrompelen, moet je water geven. Als de bladeren gelig van kleur worden dan kun je beter even wachten.

Tot slot een bijzondere plant:

De Tillandsia

De Tillandsia is bijzonder omdat deze niet in een pot hoeft. Je kunt deze plant op elke plek in je huis neerleggen of ophangen. De plant heeft wel regelmatig frisse lucht nodig. Qua water geven is deze plant ook niet de moeilijkste. Maximaal twee keer per week leg je de Tillandsia een uurtje in een beetje water, laat de plant drogen en legt ‘m weer terug, niet zo moeilijk toch?

Je eigen moestuin

Je eigen moestuin beginnen is niet heel moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een stukje grond in de zon, een idee van wat je in je tuin wil hebben en een goed humeur.

Om een eigen moestuin te beginnen heb je natuurlijk grond nodig om je gewas in te planten. Je kunt een grote plantenbak neerzetten, zelf een bak creëren door een stenen muurtje te bouwen of gewoon een lap grond onkruidvrij maken. Als je dit gedaan hebt kun je beginnen met planten. Je kunt kiezen om zaadjes te zaaien of om stekjes te planten. Deze zaadjes of stekjes kun je kopen in tuincentra.

Je kunt omheiningen maken voor de verschillende plantjes. Dit is slim, omdat ze dan niet met elkaar in contact komen en je zo overzicht houdt over wat je geplant hebt. Je kunt dan ook bordjes neerzetten bij de verschillende plantjes of zaadjes.

Sperziebonen

Sperziebonen uit eigen tuin

Een aantal leuke groenten en fruit planten zijn bijvoorbeeld: de tomaat, courgette, sperziebonen, komkommer, aardbei, meloen en sla. Al deze planten hebben andere soorten zorg nodig. Het is belangrijk dat je je daar een beetje over inleest. Dan weet je precies hoe je groente of fruit het best groeit. De planten hebben natuurlijk wel veel verzorging nodig, vergis je daar niet in. Als je vaak druk bent en er dus eigenlijk geen tijd voor hebt kan je het beter niet doen.

De plantjes hebben wat tijd nodig om te groeien. Verwacht dus niet van vandaag op morgen dat je uit je tuintje kunt eten. Dit kan pas na een aantal weken of misschien zelfs maanden. Als het eenmaal zo ver is, zal je nog meer genieten van koken en van je eten. De sperziebonen kunnen bijvoorbeeld erg hard gaan. Zo heb je misschien wekelijks een portie sperziebonen die toch net even lekkerder zijn dan die uit de winkel!

sleutel-vergeten

Huissleutel vergeten. Wat te doen?

Na een heel hectische dag te hebben gehad op  mijn werk, waar al het denkbare mis ging was in ontzettend blij dat de torenklok 5 uur sloeg en ik eindelijk naar huis kon. Ik pakte mijn spullen in en voelde meteen een last van mijn schouders vallen, die er meteen weer op kroop toen ik aan kwam bij de fietsenstalling. Ik was mijn huissleutel vergeten moest dus straks slotenmaker Hilversum gaan bellen.  Continue reading

sloten-uitboren-en-vervangen

Sloten vervangen na verhuizen

Na een tijd van heel veel wanhoop en stress was het eindelijk zo ver. Mijn moeder, broertje en ik gingen verhuizen.  Omdat wij het oude huis huurden tegen de leegstandswet, en deze woning verkocht was, werden wij er uit getrapt. Veel tijd om een nieuwe woning te vinden was er niet, en de zenuwen braken los.  Continue reading

Rust creëren in huis

rustige inrichting

rustige inrichting

Als u bezig bent met het inrichten van uw huis, heeft u natuurlijk een doel voor ogen. U wilt een bepaalde stijl, of misschien heeft u een bepaald meubelstuk waar alles om moet draaien. Veel mensen vinden het belangrijk om van het huis een rustgevende plek te maken. U leest hier hoe u dat het best kunt doen.

Het belangrijkst zijn de grote dingen in uw huis, dus daar beginnen we mee. Zorg voor aardetinten in het huis. Maak bijvoorbeeld de muren wit of grijs of een combinatie. Verder kun je zorgen voor lichte en natuurlijke stoffen. Plaats vooral ook niet te veel en niet te gedetailleerde meubels. Dit staat snel rommelig. Probeer verder om gebruik te maken van daglicht in plaats van kunstlicht. Kunstlicht en vooral felle lampen zijn erg ‘druk’ voor uw ogen. Probeer ook elektrische apparaten te ‘verstoppen’ in kastjes en achter deurtjes.

Niet alleen de grote dingen zijn belangrijk, maar zorg ook dat u niet teveel prullaria heeft staan. Dit zorgt ook gauw voor drukte. Zorg ook dat u niet teveel laat slingeren. Ook dit verpest het rustige effect dat de muren en meubels dan hebben. Ook kleedjes en andere zachte stoffen kunnen zorgen voor comfort. Hierdoor zult u zich ook rustiger voelen.
Planten zijn ook een manier om meer rust te scheppen in uw woning. Planten staan erom bekend dat ze een kalmerend effect hebben. Daarbij kunnen ze ook erg lekker ruiken. Als u niet goed bent met planten kunt u ook zorgen voor kunstplanten. U kunt daarbij kiezen voor wierook, geurkaarsen of geurstaafjes. Zo heeft u ook een lekkere en misschien wel kalmerende geur in uw huis.

Bedenk ook dat sommige kleuren het huis kleiner kunnen laten lijken. Dit kan erg knus zijn, maar als uw woning al niet zo groot is, kan het ook zorgen voor vervelende drukte.

huis en tuin

Vijf tips voor een opgeruimd huis

Kent u dat, u heeft altijd te weinig ruimte in huis. U koopt altijd meer spullen dan u kwijt kunt en het staat rommelig. Het zou dus fijn zijn als er een aantal slimme tips waren waar u ruimte door kunt besparen. Zoek niet verder, wij hebben een aantal tips waarmee u op een nette manier uw spullen op kunt ruimen, uit het zicht.

Tip 1

Zorg ervoor dat u niet te veel kasten heeft met open vakken. Het nadeel hiervan is namelijk dat je alle spullen die erin staan kunt zien. Hierdoor kan uw huis snel rommelig en druk lijken. Met een aantal grote, gesloten kasten, ruimt u uw spullen veel netter op.

Tip 2

Heeft u een grote hal met ruimte die u op dit moment niet benut? U kunt eraan denken om een plank aan de muur te maken, en daar kratten op te zetten. Op deze manier kunt u de ruimte benutten, op een praktische manier. Met de kratten kunt u uw spullen ook nog organiseren.

Opslag ruimte onder het bed

Opslagruimte onder het bed

Tip 3

Komt u ruimte te kort in uw slaapkamer? Er zijn tegenwoordig bedden te koop waarvan u het matras en de lattenbodem omhoog kunt doen, zodat daaronder een grote opslag ruimte is. Deze bedden zijn er in een aantal variaties. Zo is er een bed met standaard hoogte, dat gewoon één groot vak heeft, maar er zijn ook bedden die wat hoger zijn, met kastruimte en lades.

Tip 4

Ziet u in huis overal kleine, losse spulletjes liggen? Ook hiervoor is een handige tip. U kunt in een lade van één van uw kasten een aantal kleine bakjes neerzetten waar u deze spulletjes in stopt, zo liggen deze spullen niet los en is er overzicht.

Tip 5

De laatste tip heeft niet specifiek te maken met opruimen, maar meer met overzicht. Met een aantal leuke labels (die u zelf zou kunnen ontwerpen) kunt u uw spullen altijd terugvinden. Plak de labels op bakjes, potten, kastjes etc. Zo bent u nooit meer iets kwijt!

eigendommen-graveren-voor-veiligheid

Beveilig je spullen en je huis

Wij verzorgen opdrachten voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Voor het plaatsen van complete sluitsystemen, vervangen van sloten het maken van sleutels e.d. kunt u bij ons terecht.
Krijgt u uw deur niet meer open? wij voeren dit vakkundig voor u uit (legitimatie verplicht).
Ook kunt u bij ons terecht voor het kopieren van sleutels, reparatie van sloten en leveren van toebehoren.

Wij leveren en plaatsen brandkasten in alle vormen en maten tegen aantrekkelijke prijzen.
Wilt u meerdere deuren met de zelfde sleutel kunnen openen? ook dit kunnen wij voor u realiseren.
Vele voorbeelden op het gebied van sluitsystemen zijn in onze zaak aanwezig.
Kom gerust eens langs en laat u uitgebreid voorlichten naar de mogelijkheden.
Zie ook dit artikel (Ondernemer in Beeld) in het vakblad van Ondernemend Vreewijk.

Welkom in onze graveerstudio, wij verzorgen graveerwerk voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Heeft u een ontwerp of idee, kom gerust bij ons langs, wij zullen in nauwgezet overleg uw wens
in een fraai stuk graveerwerk opleveren.

De mogelijkheden zijn (bijna) onbeperkt om uw graveerwerk op iedere toepasbare ondergrond aan te brengen.
Vele voorbeelden zijn in onze studio te bezichtigen en zullen u inspireren om uw idee tot een gewenst resultaat te brengen.
Of het nu gaat om stickers, autoreclame, bedrijfsreclame, gevelborden of welke manier van beletteren
dan ook, u kunt bij ons tegen scherpe prijzen terecht.

Ook het graveren van objecten zoals glaswerk, medailles, bekers, naamplaten en informatieborden
behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden.
Kom gerust eens kijken in onze uitgebreide studio met legio voorbeelden.
Zie ook dit artikel (Ondernemer in Beeld) in het vakblad van Ondernemend Vreewijk.

bewaking-beveiliging

Bewaking beveiliging en security

MPL Beveiligingsdiensten B.V. te Barneveld is een veelzijdige en
dynamische, zakelijke dienstverlener.

MPL Beveiligingsdiensten heeft oog voor de kwaliteitszorg voor
haar medewerk(st)ers, opdrachtgevers en de dienstverlening in
het algemeen. Onze goed opgeleide medewerk(st)ers zijn representatief
en beschikken over de juiste technische middelen om
aan de huidige kwaliteitseisen te kunnen voldoen.
En kwaliteit is bij MPL Beveiligingsdiensten gewaarborgd, doordat
al onze medewerk(st)ers, behalve dat zij in het bezit zijn van
de bestaande (beveiligings-) diploma’s, ook praktijkgerichte training
doorlopen, specifiek afgestemd op het bedrijf waar de
werkzaamheden worden uitgevoerd. Continue reading

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Als u ergens woont, is de kans groot dat u buren heeft. De buren kunnen uw beste vrienden worden, maar soms klikt het gewoon niet en hebben jullie last van alles wat er gebeurt. Zo kan het zijn dat de buren iedere dag aankloppen omdat zij last hebben van het geluid van de windgong. Als dit voor de vijfde keer gebeurt in een week, kunnen er frustraties ontstaan. Maar het is belangrijk dat het niet escaleert. Een burenruzie kan namelijk iets heel naars zijn. U woont immers wel naast deze mensen.

Om te zorgen dat er niet een hele grote ruzie ontstaat, is het belangrijk dat u er op tijd iets mee doet. Heeft u ergens last van? Zeg dit dan persoonlijk tegen uw buren. Zo kunnen jullie samen gaan zoeken naar een oplossing. Als uw buren bij u komen met een probleem, ga er dan niet altijd meteen mijn buren luisteren altijd naar uitstekende muziekvanuit dat ze alleen maar lastig willen zijn. Het kan zijn dat uw buren niet mee willen werken. U kunt dan advies vragen bij de woningbouwvereniging of bij de wijkagent.

Zorg dat emotie niet de overhand krijgt in een conflict, maar blijf realistisch. U kunt uit emotie namelijk anders reageren dan u normaal gesproken zou doen. Hierdoor zou het conflict alleen maar groter kunnen worden. Als het conflict toch escaleert, zou u een wapenstilstand voor kunnen stellen. Zo creëert u rust in de situatie. Het zou kunnen dat door deze rust, het conflict op een later moment als nog opgelost kan worden.

Mocht u er echt niet uit komen met uw buren, zou u kunnen kiezen voor buurtbemiddeling. De mensen bij buurtbemiddeling luistert naar iedereen en kiest geen partij. Deze persoon heeft dus een frisse kijk op uw problemen. De wensen van iedereen worden opgeschreven en zo wordt er met behulp van de buurtbemiddeling gekeken naar een oplossing.