verwarmingselement-wasmachine

Wasmachine water wordt niet warm

Soms komt de was vies uit de machine. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar soms komt het omdat de wasmachine zelf vies is. Maar het kan ook zijn omdat er iets kapot is in de wasmachine. Misschien wordt het water niet meer warm. Dan wordt de was ook niet goed schoon.

Als het water van de wasmachine niet meer warm wordt ligt dat meestal aan het verwarmingselement. Als dit element kapot is, kan het water niet verwarmd worden. Dan wordt de was dus niet goed schoon. Het verwarmingselement zorgt er dus voor dat het water warm wordt. Dit element zit in de wasmachine ingebouwd. Je kunt natuurlijk een nieuwe wasmachine kopen, maar het vervangen hiervan is, zeker voor een monteur, niet moeilijk. De meest bekenende witgoed reparatie dienst is de WitgoedReparatieCentrale.nl. Je zou het ook zelf kunnen doen, maar zorg dan wel dat je er een beetje verstand van hebt. Anders maak je de wasmachine misschien verder kapot. Dan ben je duurder uit.

Het omgekeerde kan natuurlijk ook gebeuren. Dat de wasmachine té warm wordt. Dit kan liggen aan de temperatuursensor. Als deze het niet doet, weet de wasmachine niet wanneer het verwarmen kan stoppen en zal de wasmachine te ver doorgaan. Dan wordt het water dus te heet.

Dit probleem kan je ook zelf oplossen. Als je de achterkant van de wasmachine haalt, zie je meestal het verwarmingselement en daarnaast de temperatuursensor. Je kunt de temperatuursensor eruit halen. Als deze erg vies is, kan je proberen deze eerst goed schoon te maken. Je kunt dan de wasmachine weer proberen. Als deze nog niet goed werkt, moet de sensor vervangen worden. Dit zou je ook zelf kunnen doen, maar dan moet je wel precies weten welk onderdeel je moet bestellen en ook welk type wasmachine je hebt. Het is verstandiger om dit te laten doen door een monteur.