huis en tuin

Vijf tips voor een opgeruimd huis

Kent u dat, u heeft altijd te weinig ruimte in huis. U koopt altijd meer spullen dan u kwijt kunt en het staat rommelig. Het zou dus fijn zijn als er een aantal slimme tips waren waar u ruimte door kunt besparen. Zoek niet verder, wij hebben een aantal tips waarmee u op een nette manier uw spullen op kunt ruimen, uit het zicht.

Tip 1

Zorg ervoor dat u niet te veel kasten heeft met open vakken. Het nadeel hiervan is namelijk dat je alle spullen die erin staan kunt zien. Hierdoor kan uw huis snel rommelig en druk lijken. Met een aantal grote, gesloten kasten, ruimt u uw spullen veel netter op.

Tip 2

Heeft u een grote hal met ruimte die u op dit moment niet benut? U kunt eraan denken om een plank aan de muur te maken, en daar kratten op te zetten. Op deze manier kunt u de ruimte benutten, op een praktische manier. Met de kratten kunt u uw spullen ook nog organiseren.

Opslag ruimte onder het bed

Opslagruimte onder het bed

Tip 3

Komt u ruimte te kort in uw slaapkamer? Er zijn tegenwoordig bedden te koop waarvan u het matras en de lattenbodem omhoog kunt doen, zodat daaronder een grote opslag ruimte is. Deze bedden zijn er in een aantal variaties. Zo is er een bed met standaard hoogte, dat gewoon één groot vak heeft, maar er zijn ook bedden die wat hoger zijn, met kastruimte en lades.

Tip 4

Ziet u in huis overal kleine, losse spulletjes liggen? Ook hiervoor is een handige tip. U kunt in een lade van één van uw kasten een aantal kleine bakjes neerzetten waar u deze spulletjes in stopt, zo liggen deze spullen niet los en is er overzicht.

Tip 5

De laatste tip heeft niet specifiek te maken met opruimen, maar meer met overzicht. Met een aantal leuke labels (die u zelf zou kunnen ontwerpen) kunt u uw spullen altijd terugvinden. Plak de labels op bakjes, potten, kastjes etc. Zo bent u nooit meer iets kwijt!