sleutel-vergeten

Huissleutel vergeten. Wat te doen?

Na een heel hectische dag te hebben gehad op  mijn werk, waar al het denkbare mis ging was in ontzettend blij dat de torenklok 5 uur sloeg en ik eindelijk naar huis kon. Ik pakte mijn spullen in en voelde meteen een last van mijn schouders vallen, die er meteen weer op kroop toen ik aan kwam bij de fietsenstalling. Ik was mijn huissleutel vergeten moest dus straks slotenmaker Hilversum gaan bellen. 

Nergens was mijn fiets te vinden. Ik heb, of beter gezegd; ik had een heel opvallende fiets. Hij was wit met neon roze. Erg leuk vond ik zelf. Toen ik al 15 minuten aan het zoeken was, besefte ik mij dat ik die ochtend een lekke band had, en dus met de bus naar mijn werk was gegaan. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan.

Iet wat opgevrolijkt liep ik naar de bushalte, om daar fluitend in te checken. De werkdag was niet alleen voorbij, het was ook nog eens weekend. Ik kon gaan geniet van het avondeten dat mijn vriend zou koken, en me daarna klaarmaken voor het wekelijkse vrijdag avondje stappen.   Eenmaal thuis aangekomen was mijn goede humeur als sneeuw voor de zon verdwenen. De voordeur stond open.. en het hele huis was overhoop gehaald.

Ik liep naar binnen, en zag direct dat de televisie, het spaargeld van de vakantie de laptop en mijn sieraden allemaal weg waren. Totaal gepanikeerd belde ik mijn vriend die erg nonchalant de telefoon op nam. Hij vertelde dat hij moest overwerken, en dat hij de sleutel voor mij onder de deurmat had gelegd.  Ik hing meteen op en rende als een bezetene naar de deurmat, maar de sleutel was weg.

Nu zijn wij dus niet verzekerd, is onze kiet leeg, en moeten wij al onze sloten laten vervangen. En dit laatste hadden wij 2 maanden geleden nog laten doen!