Makkelijke huisplanten

Heb je geen groene vingers maar wil je je huis toch opleuken met planten? Dan staan hier een aantal planten opgesomd die makkelijk te onderhouden zijn. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor kunstplanten, maar deze zijn lang zo mooi niet als het echte werk. Dit is daarom een mooi artikel voor mensen die niet goed om kunnen gaan met planten, maar het wel erg mooi vinden.

De Philodendron

Dit is een redelijk grote plant. Hou daar rekening mee. Het is wel een hele mooie plant. Zoals beloofd, niet moeilijk te onderhouden. Het enige wat de plant nodig heeft is licht en water. Daarom is het belangrijk dat de plant bij een raam in de buurt staat. Als de aarde droog aanvoelt, geef je wat water. Als de blaadjes niet meer mooi groen zijn, kun je er wat water op spuiten.

De Lepelplant

Dit is niet alleen een mooie plant, maar ook rustgevend. Deze plant zou perfect staan in je slaapkamer. In tegenstelling tot de vorige, heeft deze niet veel licht nodig. Wel moet je ervoor zorgen dat de aarde nooit droog aanvoelt. Ook moet de plant niet te veel water krijgen, dan verdrinkt de plant.

 

Tillandsia

Tillandsia

De Crassula Ovata

Deze plant ziet er niet alleen leuk uit, hij geeft ook precies aan wanneer je water moet geven! Het water wordt opgeslagen in de blaadjes. Wanneer deze een beetje verschrompelen, moet je water geven. Als de bladeren gelig van kleur worden dan kun je beter even wachten.

Tot slot een bijzondere plant:

De Tillandsia

De Tillandsia is bijzonder omdat deze niet in een pot hoeft. Je kunt deze plant op elke plek in je huis neerleggen of ophangen. De plant heeft wel regelmatig frisse lucht nodig. Qua water geven is deze plant ook niet de moeilijkste. Maximaal twee keer per week leg je de Tillandsia een uurtje in een beetje water, laat de plant drogen en legt ‘m weer terug, niet zo moeilijk toch?