Je eigen moestuin

Je eigen moestuin beginnen is niet heel moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een stukje grond in de zon, een idee van wat je in je tuin wil hebben en een goed humeur.

Om een eigen moestuin te beginnen heb je natuurlijk grond nodig om je gewas in te planten. Je kunt een grote plantenbak neerzetten, zelf een bak creƫren door een stenen muurtje te bouwen of gewoon een lap grond onkruidvrij maken. Als je dit gedaan hebt kun je beginnen met planten. Je kunt kiezen om zaadjes te zaaien of om stekjes te planten. Deze zaadjes of stekjes kun je kopen in tuincentra.

Je kunt omheiningen maken voor de verschillende plantjes. Dit is slim, omdat ze dan niet met elkaar in contact komen en je zo overzicht houdt over wat je geplant hebt. Je kunt dan ook bordjes neerzetten bij de verschillende plantjes of zaadjes.

Sperziebonen

Sperziebonen uit eigen tuin

Een aantal leuke groenten en fruit planten zijn bijvoorbeeld: de tomaat, courgette, sperziebonen, komkommer, aardbei, meloen en sla. Al deze planten hebben andere soorten zorg nodig. Het is belangrijk dat je je daar een beetje over inleest. Dan weet je precies hoe je groente of fruit het best groeit. De planten hebben natuurlijk wel veel verzorging nodig, vergis je daar niet in. Als je vaak druk bent en er dus eigenlijk geen tijd voor hebt kan je het beter niet doen.

De plantjes hebben wat tijd nodig om te groeien. Verwacht dus niet van vandaag op morgen dat je uit je tuintje kunt eten. Dit kan pas na een aantal weken of misschien zelfs maanden. Als het eenmaal zo ver is, zal je nog meer genieten van koken en van je eten. De sperziebonen kunnen bijvoorbeeld erg hard gaan. Zo heb je misschien wekelijks een portie sperziebonen die toch net even lekkerder zijn dan die uit de winkel!