sloten-uitboren-en-vervangen

Sloten vervangen na verhuizen

Na een tijd van heel veel wanhoop en stress was het eindelijk zo ver. Mijn moeder, broertje en ik gingen verhuizen.  Omdat wij het oude huis huurden tegen de leegstandswet, en deze woning verkocht was, werden wij er uit getrapt. Veel tijd om een nieuwe woning te vinden was er niet, en de zenuwen braken los. 

We hadden 3 maanden om een plek te vinden, maar wegens allerlei redenen kwamen wij voor geen enkele woning in aanmerking. Tot wij uiteindelijk via, via bij een huis in een mooie buurt in Amsterdam uitkwamen. We mochten het huis huren, en dit was net op tijd want over 6 dagen moesten wij het andere huis verlaten.

Na en ontzettend snelle verhuizing, hadden wij ons tevreden gesetteld in de nieuwe woning. Achteraf gezien had  er geen fijnere woning op ons pad kunnen komen. Na alles ingericht te hebben, hoefden wij alleen nog maar onze sloten te laten vervangen. Maar ja, wie, wat, waar en hoe pak je dat aan?

Na eerst een tijd op het internet gekeken te hebben hadden we een besluit gemaakt. Naast het primaire deurslot, wilde wij ook bijzetsloten laten plaatsen voor een optimale inbraakpreventie.

Wij hebben uiteindelijk als primair voordeur slot gekozen voor een cilinderslot, met een extra beveiliging. Ook hebben wij bij de voordeur raambomen laten plaatsen door slotenmaker Amsterdam. Onze achterdeur is een schuifdeur waar een cilinderslot in zit. Op de achterdeur hebben we geen extra sloten.

Ook zijn bij ons alle ramen voorzien van een raam slot. Dit is bij elk van onze ramen een ander slot. Dit komt ook omdat wij allemaal verschillende ramen hebben. Sommige kun je open kiepen, sommige gaan open als een deur en weer andere ramen moet je open schuiven.