Rust creëren in huis

rustige inrichting

rustige inrichting

Als u bezig bent met het inrichten van uw huis, heeft u natuurlijk een doel voor ogen. U wilt een bepaalde stijl, of misschien heeft u een bepaald meubelstuk waar alles om moet draaien. Veel mensen vinden het belangrijk om van het huis een rustgevende plek te maken. U leest hier hoe u dat het best kunt doen.

Het belangrijkst zijn de grote dingen in uw huis, dus daar beginnen we mee. Zorg voor aardetinten in het huis. Maak bijvoorbeeld de muren wit of grijs of een combinatie. Verder kun je zorgen voor lichte en natuurlijke stoffen. Plaats vooral ook niet te veel en niet te gedetailleerde meubels. Dit staat snel rommelig. Probeer verder om gebruik te maken van daglicht in plaats van kunstlicht. Kunstlicht en vooral felle lampen zijn erg ‘druk’ voor uw ogen. Probeer ook elektrische apparaten te ‘verstoppen’ in kastjes en achter deurtjes.

Niet alleen de grote dingen zijn belangrijk, maar zorg ook dat u niet teveel prullaria heeft staan. Dit zorgt ook gauw voor drukte. Zorg ook dat u niet teveel laat slingeren. Ook dit verpest het rustige effect dat de muren en meubels dan hebben. Ook kleedjes en andere zachte stoffen kunnen zorgen voor comfort. Hierdoor zult u zich ook rustiger voelen.
Planten zijn ook een manier om meer rust te scheppen in uw woning. Planten staan erom bekend dat ze een kalmerend effect hebben. Daarbij kunnen ze ook erg lekker ruiken. Als u niet goed bent met planten kunt u ook zorgen voor kunstplanten. U kunt daarbij kiezen voor wierook, geurkaarsen of geurstaafjes. Zo heeft u ook een lekkere en misschien wel kalmerende geur in uw huis.

Bedenk ook dat sommige kleuren het huis kleiner kunnen laten lijken. Dit kan erg knus zijn, maar als uw woning al niet zo groot is, kan het ook zorgen voor vervelende drukte.